Insulina jest najsilniejszym antykatabolikiem w organizmie i sprzyja syntezie tkanki mięśniowej. Długotrwała wysokotłuszczowa dieta po prostu powoduje adaptacje organizmu i dodanie węglowodanów szczególnie gdy mamy wysoką wrażliwość insulinową może być kamieniem milowym w budowaniu masy mięśniowej. Na poziomie amatorskim nie przejmowałbym się [...]
Zdjęcia są dla mnie niedostępne bowiem jeśli faktycznie poziom tkanki tłuszczowej w ustroju jest dość wysoki to jak najbardziej redukcja zda egzamin, gdyż w ten sposób poprawisz aktywność i wydzielanie poszczególnych hormonów. Dalsze otłuszczanie się nasili wydzielanie m.in takich adipocytokin jak rezystyna, która osłabia wrażliwość insulinową [...]
Procesy zaburzonej, z jakiś przyczyn wrażliwość insulinowa prowadzi do wyjątkowo negatywnych konsekwencji, zwiększając ryzyko wystąpienia wielu chorób np , nadciśnienie, cukrzyca, miażdżyca,nie mówiąc o otyłości . zaburzenie gospodarki insulinowej jest konsekwencją problemów z dużą masą i nieprawidłową budową ciała, z drugiej strony [...]
Chyba pora potreningowa to jedyna pora kiedy węgle można jeść bezkarnie nawet na redukcji i nawet jak się jest endo: http://www.sfd.pl/Potreningowa_suplementacja__potreningowe_okno_anaboliczne-t699437.html - tutaj jasno wyłożone dlaczego warto jeść węgle po treningu. Jeden z bardziej cenionych guru zajmujących się treningiem suplementacją i [...]
Edytowałem swoją wypowiedz, zerknij wyżej. Błędem jest oddzielanie aspektów zdrowotnych od sylwetkowych. Dla mnie jasne jest, że jeśli coś ma negatywny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego lub wrażliwość insulinową, to w dłuższym rozliczeniu będzie miała negatywny wpływ na sylwetkę. Jesteś nowicjuszem, więc może nie być to dla Ciebie jasne. [...]
Tak naprawdę musisz wstawić zdjęcia aby jakoś to obiektywnie ocenić, bo może być tak że niestety nadal będziesz musiał redukować bo poziom tkanki tłuszczowej nie będzie odpowiedni aby zacząć okres masowy, im mamy lepsza wrażliwość insulinową tym dłużej teoretycznie możemy budować masę mięśniową bez zbędnego łapania fatu
Dodaj śmiało kalorie ,bo po prostu jesteś jeszcze cały czas w deficycie, moim zdaniem zaraz po zakończonej redukcji warto mocnej podbić zdecydowanie na początku kalorie żeby wykorzystać dobra wrażliwość insulinową, potem obserwuj co się dzieje na podstawie zdjęć, lustra i wagi i powoli dodawaj kalorie
[...] to BF raczej spory niz sredni. Masz pazdziernik, zanim sie odblokujesz to bedzie grudzien. Potem 2mce przerwy i znowu cykl... nie widzi mi sie to. Zejdz z cyklu lub wejdz na ten mostek albo ciagnij dalej ale dopracuj miske jak Ci chlopaki napisali. Bo zniszczysz wrazliwosc insulinowa o ile juz tego nie zrobiles i bedziesz obrastal w smalec.
Wlasnie w tym rzecz, ze zj**alem wrazliwosc insulinowa i powoli z tego wychodze. Zjechalem duzo z wegli, do 3 i pol worka ryzu. Spadlem jakies 10 kg i powoli to juz zaczyna jakos wygladac. Teraz zwiekszylem na 4 z3by troche wyluzowac. Tluszczy mam ok 1g/1kg, a bialka 3/kg. Plan byl taki zeby teraz do lutego wyluzowac, troche podjesc, a potem [...]
przepływa przez Ciebie prąd(niewyczuwalny) po obwodzie i w zależności od gęstości zbiera dane. Woda tłuszcz masa mieśniowa i masa kostna mają różne gęstośći dlatego może je wyodrębnić. Poczytaj więcej o o metodzie BIA o której wspomnaiłem. Dzięki KruQ włąśnie wczoraj posłuchałęm kanału Michała Karmowskiego i też stwierdzam że muszę zredukować ze [...]
[...] maja wieksze IG nie wiem czy dobrze rozumuje ale chyba na tym to wszystko polega ! :) a i sprostowanie do mojego pytania nie chodzilo mi czy jakis pozytywny skutek bedzie mialo apteczne zma na moja wrazliwosc insulinowa tylko czy przy 1 typie nie ma jakis przeciwskazan (pytanie offtopicowe do znawcow) sorry za spam ale dla mnie to wazne !
Mógłbyś rozważyć redukcję. Taki zabieg może poprawić aktywność i wydzielanie poszczególnych hormonów np: wrażliwość insulinowa. Niemniej jednak wstaw swój model żywienia do sprawdzenia. http://www.sfd.pl/t922822.html P.S - wagą się nie sugeruj.
Przeciez tu Ci na pewno nie zostało pół roku redukcji tylko znacznie mniej. Poza tym nie musisz robisz robić redukcji jak do zawodów , ze będziesz miał pręgi na dupie. Przede wszystkim nie sugeruj się wagą , patrz w lustro , obserwuj jak zmienia się Twoje ciało i jeżeli w danym momencie Twoja sylwetka i poziom wycięcia będą Cię satysfakcjonowały , [...]
Ale wiesz dlaczego bęben wywala po dwóch tygodniach masy? Właśnie dlatego że nie przyciśniesz nie zredukujesz tego tłuszczu nieco więcej aby naprawić wrażliwość insulinową i żeby faktycznie składniki pokarmowe były kierowane do tkanki mięśniowej a nie odkładane w postaci tłuszczu. Dlatego tak ważne jest to aby zredukować poprawić swój metabolizm [...]
Ale wiesz dlaczego bęben wywala po dwóch tygodniach masy? Właśnie dlatego że nie przyciśniesz nie zredukujesz tego tłuszczu nieco więcej aby naprawić wrażliwość insulinową i żeby faktycznie składniki pokarmowe były kierowane do tkanki mięśniowej a nie odkładane w postaci tłuszczu. Dlatego tak ważne jest to aby zredukować poprawić swój metabolizm [...]
To jak masz 20 % bf, to czas na redukcję. A tłuszcz na brzuchu, to nie jest "tłuszcz tylko na brzuchu" tylko tłuszcz, który mocno niekorzystnie oddziałuje na gospodarkę hormonalną. I jeśli masz otłuszczony brzuch i nadwyżkę kalorii, to nie wróżę sukcesu w budowaniu tkanki mięśniowej. Bo wrażliwośc insulinowa jest kiepska. 700 g owoców i 40 g miodu [...]
Może to być rozsądne rozwiązanie - ja to najchętniej masowałbym całe życie - kwestia tylko czy nie namnażałbym tłuszczu przez słabą wrażliwość insulinowa, ze względu na wysoki BF. Poczekam jeszcze na podpowiedzi innych i najwyżej wrzucę te 400kcal więcej. @edit Obliczenia dla zapotrzebowania TDEE = 2521,9237 BMR= [...]
Zacytuje sam siebie żeby nie pisać cały czas tego samego. Przede wszystkim owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik pokarmowy. Zawierają również związki polifenolowe, a w tym flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych które mogą pozytywnie wpływać na wrażliwość insulinową. Również zawierają alkalizujące [...]